Nieuw: geautomatiseerd voorraadbeheer

Sinds het 4e kwartaal van 2022 maken we gebruik van een fulfilmentsysteem (Picqer) voor het beheer van de voorraden van onze klanten. Inmiddels hebben we de voorraad van de meeste van onze “bestaande” klanten opgenomen in dit systeem. Voor nieuwe klanten geldt dat de voorraad per definitie in het systeem wordt opgenomen. Waar mogelijk koppelen we de webshops van onze klanten aan het systeem. Hoe werkt het opnemen van de voorraad in Picqer en het koppelen van een website nu precies en wat zijn de voordelen?

Voorraad opnemen in ons fulfilmentsysteem

Om de voorraad in ons fulfilmentsysteem te kunnen opnemen zijn een paar dingen noodzakelijk.

  1. Alle producten zijn voorzien van een unieke productcode (SKU).
  2. Alle producten hebben een productnaam.
  3. Per product is vastgesteld hoeveel stuks er in voorraad zijn.

Per product kan nog veel meer worden vastgelegd, zoals gewicht, (EAN)barcode en prijs, maar deze 3 zaken vormen de basis voor de opname van de producten in ons fulfilmentsysteem. Is de voorraad al opgenomen in het systeem op het moment dat we een webshop koppelen (waarover later meer), dan is het belangrijk om te controleren of de productnummers, productnamen en de voorraad in de webshops overeenkomen met die in het fulfilmentsysteem.

Als aan de hiervoor genoemde voorwaarden wordt voldaan, kan de voorraad worden opgenomen in ons systeem. Dit kan op 2 manieren.

  1. Zonder webshop koppeling: de producten en voorraden worden m.b.v. een Excel lijst geïmporteerd in het systeem;
  2. Met webshop koppeling: de koppeling wordt tot stand gebracht en de producten en voorraden uit de webshop worden geïmporteerd in het systeem.

Webshop koppeling

WooCommerce, Shopify, Magento 1 & 2, Lightspeed, Shopware 5 & 6, Bol.com Retailer en CCV Shop zijn eenvoudig te koppelen aan ons fulfilmentsysteem. Wij kunnen deze koppeling zelfstandig verzorgen voor onze klanten. Hiervoor hebben we (tijdelijk) toegang nodig tot de back-end van de webshop. Samen met de klant kan uiteraard ook.

Nadat de koppeling tot stand is gebracht worden de webshop en ons fulfilmentsysteem gesynchroniseerd. Zodra de synchronisatie compleet is en de koppeling getest, komen alle bestellingen die via de webshop worden gedaan direct in ons systeem binnen. De bestelde producten worden direct in de voorraad gemuteerd. Als hiervoor wordt gekozen – wat wij uiteraard adviseren – wordt de voorraad in ons fulfilmentsysteem teruggekoppeld aan de webshop, waardoor deze volledig synchroon zijn. Maar, je kunt er als klant ook voor kiezen om de voorraad in je webshop separaat bij te houden.

Fulfilment portal

Als klant krijg je toegang tot ons fulfilment portal. Deze portal geeft je als klant o.a.:

  • Real-time inzicht in je voorraad;
  • Overzicht van al je producten en de voorraadgeschiedenis;
  • Inzicht in de status van lopende bestellingen;
  • Inzicht in afgehandelde bestellingen;
  • De mogelijkheid om rechtstreeks bestellingen te plaatsen (handig voor bijvoorbeeld wholesale orders).

Al met al: wel of geen webshop, B2B of B2C, ons fulfilmentsysteem geeft je 24/7, 365 dagen per jaar actueel overzicht en controle over je voorraad.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.