Ons fulfilmentproces - Stap 1

Goederen ontvangst & opslag

De door de klant ingekochte goederen worden dagelijks door vervoerders afgeleverd bij LOF Logistiek. Hier begint stap 1 van ons fulfilmentproces: de Inslag & Opslag van goederen. Zodra de goederen zijn uitgeladen vindt een inslagcontrole plaats, deze bestaat uit de volgende stappen:

01.
Controle

De (bulk)verpakking wordt gecontroleerd op eventuele beschadigingen.

02.
Telling

Het aantal artikelen wordt geteld. Vooraf zijn met de klant afspraken over het niveau waarop wordt geteld. Dit kan bijvoorbeeld per oververpakking zijn, maar ook op artikelniveau.

03.
Kwaliteitscontrole

Afhankelijk van de afspraken met de klant kan een kwaliteitscontrole van de artikelen (al dan niet steekproefsgewijs) plaatsvinden.

04.
Inboeken fulfilmentsysteem

De voorraad van de klant wordt, aan de hand van de telling, op artikelniveau op de dag van ontvangst bijgewerkt in ons fulfilmentsysteem. Als klant heb je, via ons fulfilment portal, altijd real-time inzicht in je voorraad.

Nadat de inslagcontrole heeft plaatsgevonden worden de artikelen opgeslagen in ons warehouse. Bulkvoorraden worden op pallets in stellingen geplaatst. Op een orderpick-locatie wordt van alle artikelen een gewenste hoeveelheid opgeslagen.